Erg pakkende woorden van 'The Scabs'-zanger Guy Swinnen voor overleden Willy Willy

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorige week overleed Willy Lambregts, alias Willy Willy. Hij stierf op 59-jarige leeftijd.

In een crematorium in Aalst werd gisteren afscheid genomen van Willy Willy. Hij werd in Vlaanderen bekend als gitarist van The Scabs.

Voor Guy Swinnen, zanger van The Scabs, blijft het afscheid bijzonder hard. "Hoe neem je afscheid van je beste vriend? Van een echtgenoot, een collega-muzikant, een rocker in hart en ziel?", vraagt hij zich af in Het Nieuwsblad. 

"Voor altijd in je hart"
"Een bon vivant, een ruwe bolster met een erg breekbare blanke pit?”, vroeg Swinnen zich af. “Het antwoord: niet. Van zo’n charismatisch figuur, a guy so nice they named him twice, kan je geen afscheid nemen. Je draagt hem voor altijd in je hart.”

Geluk op
"Die keer, in juli vorig jaar, was je geluk op. Je vertelde me dat je wist dat je het vlaggen had, toen de dokter zei dat hij slecht nieuws had. Dat optreden in Moen staat als een zwarte dag in mijn geheugen gegrift."

"Het lukte ons niet"
"Ieder van ons reageerde op een andere manier. Ik heb me gesmeten en probeerde zo energiek mogelijk te spelen, omdat ik wist dat jij dat wilde. Maar het lukte ons niet, die dag", besluit Guy Swinnen.