Weduwe van Willy Willy spreekt voor het eerst: “Hij had hoop tot de laatste dag”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Willy Willy van The Scabs en zijn vrouw Michèle De Wilde deelden bijna 30 jaar alle lief en leed. Nu, zeven maanden na de dood van de muzikant, spreekt ze voor het eerst over hoe ze zijn strijd tegen kanker en zijn overlijden ervoer.

“Als ik bij vrienden op bezoek ga, neem ik hem mee, in zijn urne. Raar, ik weet het. Maar het voelt niet goed om hem zo lang alleen thuis te laten”, vertelt Michèle in Het Nieuwsblad. De twee waren heel erg close, en zeker nadat de kankerdiagnose in juni 2018 viel. “Dat laatste halfjaar hebben we mekaar nog harder vastgehouden.”

Willy Willy was niet klaar om te gaan, vertelt ze. “Hij had hoop tot de laatste dag. Al heeft hij zijn komende dood wel aanvaard. ‘Als mijn dood het gevolg is van een leven vol liefde, dan is het oké’, zei hij.” Een week na het optreden op de MIA’s is hij overleden. “Toen we alleen waren, heeft hij nog gesproken. Het laatste wat ik wil zien als ik sterf, zijn uw ogen, zei hij. En hij is in een coma gegleden.”

“Willy’s dood heeft een gat geslagen, en dat zal ik nooit meer kunnen vullen. Maar ik heb het grote geluk dat ik dertig jaar lang elke dag echte liefde heb gekend. Dat het een zotte, spannende rit is geweest. Dat het mooi was, mijn leven met Willy.”