Verschrikkelijk wat zus van Sven Nys vandaag meegemaakt heeft: Zo erg voor haar

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Het Laatste Nieuws
Het was vandaag een vreselijke dag voor Britt Nys. Ze is de zus van ex-veldrijder Sven Nys.

Vandaag brak er een zware brand uit in de taverne van Britt Nys. De brand brak rond het middaguur uit. Dat staat te lezen bij Het Laatste Nieuws.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De taverne konden ze niet meer redden. Urenland heeft de brandweer het vuur proberen te bestrijden, maar zonder resultaat. 

“Op weg naar de interventie kreeg ik te horen dat het om een uitslaande woningbrand ging”, zegt kapitein Luc Leysen. “We hebben er alles aan gedaan om het woongedeelte zo veel mogelijk te vrijwaren, het horecagedeelte is spijtig genoeg totaal verwoest.”

Het woongedeelte kon vrij goed gevrijwaard blijven, al heeft een stuk van het dak wel veel schade opgelopen waardoor het tijdelijk onbewoonbaar zal zijn. Britt zelf kon niets doen. Ze zag met lede ogen toe hoe de brand alles vernielde.

“Hoe de brand is kunnen ontstaan is momenteel niet duidelijk, toen we hier aankwamen sloegen de vlammen al uit het dak van de hoeve”, klinkt het bij kapitein Luc Leysen. “Er zal onderzocht moeten worden waar de brand precies is kunnen ontstaan en wat de oorzaak hiervan is.”

Tags