Familie van Michael Jackson maakt zich grote zorgen om zijn zoon: “Hij praat niet meer sinds de documentaire”

bron: Het Laatste Nieuws/Metro
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De documentaire ‘Leaving Neverland’ laat zijn sporen na bij de kinderen van Michael Jackson. Dat is bij Blanket niet anders.

Michael Jackson heeft drie kinderen: Michael Joseph ‘Prince’ Jackson Jr. werd als eerste geboren op 13 februari 1997. Zijn zus Paris-Michael Katherine Jackson kwam een jaar later ter wereld, op 3 april 1998. De jongste Jackson, Prince Michael ‘Blanket’ II, werd geboren in 2002.

Blanket liet na aanhoudende pesterijen zijn naam veranderen in Bigi Jackson. Hij is nu zeventien jaar en beseft dus maar al goed dat de beschuldigingen aan het adres van zijn overleden vader ernstig zijn. “Het heeft hem verwoest”, zegt Taj Jackson, de neef van Michael. “Bigi was altijd één van de vrolijkste kinderen op school. Nu zegt hij geen woord meer. We maken ons ernstige zorgen over hem”, citeert Het Laatste Nieuws hem in Metro.
(lees verder onder de foto)

"Geen goed idee"
Acteur Mark Lester, een familievriend en de peetvader van de kinderen, merkt op dat de familie Blanket wil behoeden voor nog meer kwaad. Hij maakt zich wel zorgen over de manier waarop de familie dat doet. “Ze proberen hem zo veel mogelijk af te schermen van de buitenwereld, maar misschien is dat geen goede zet. Hem beschermen tegen sommige zaken, zeker en vast. Maar hem isoleren kan geen goed idee zijn.”

Lester hoopt dat Blanket spoedig contact opneemt met zijn zoon.  “Iedereen heeft vrienden en naasten nodig. Je kan er nooit genoeg hebben. De twee hebben tijdens hun jeugd geweldig veel tijd doorgebracht samen. Ze zouden dus goed kunnen praten.”

Blanket duikt ook maar zelden in het openbaar op. Hij werd al vanaf zijn geboorte zoveel mogelijk uit de pers gehouden. Michael Jackson voedde zijn zoon alleen op. De identiteit van de moeder is niet bekend. Dat zou de ‘King of Pop’ destijds zo hebben laten vastleggen in een overeenkomst met de moeder van Blanket.