Familie Michael Jackson is woedend: “Slachtoffer van vuile trucs”

door: LHX
Michael Jackson
Afbeelding bron: Photonews/Daily Mirror

Vorige week werd bevestigd dat BBC-journalist Martin Bashir documenten had vervalst om toestemming te krijgen van prinses Diana om haar te interviewen. Nu wil de familie van Michael Jackson dat er een gelijkaardig onderzoek komt naar een interview met de popster.

In 2003 volgde en interviewde Martin Bashir Michael Jackson acht maanden lang. Het resultaat was een documentaire waarin het onder andere ging over het kindermisbruik waar Jackson van was beschuldigd.

De familie van Michael Jackson vindt dat de journalist hem niet rechtvaardig heeft behandeld. “Zowel Michael als Diana waren slachtoffers van Bashirs duistere ambities en vuile trucs”, zegt Tito, Michaels broer, aan The Mirror.

“Bashir heeft een vals verhaal rond mijn broer gecreëerd, wat glashelder wordt wanneer je de ongebruikte fragmenten bekijkt die Bashir geheimhield", klinkt het.

Ook neeftje Taj vindt dat zijn familie een onderzoek en een verontschuldiging verdient: “Bashir’s gemanipuleerde videomateriaal en onethische journalistiek zijn een van de belangrijkste redenen waarom mijn oom er vandaag niet meer is.”