Josje Huisman legt uit: “Om die reden hebben we onze baby Kamari genoemd”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Josje Huisman is zeer gelukkig met haar baby. Op Kerstmis werd ze moeder van een zoontje dat luistert naar de naam Kamari.

Josje Huisman had een voorgevoel dat het een jongen zou worden want ze kende het geslacht op voorhand niet.” Nee. Maar toen Kamari er eenmaal was, dacht ik: misschien heb ik het al die tijd dan toch geweten”, reageert Josje in Het Laatste Nieuws. 

“Ik ben tijdens de zwangerschap, middenin een nacht, eens wakker geschrokken. 'We moeten nú echt een naam voor een jongen bedenken!' Ik voelde dat heel sterk. Een meisjesnaam had ik al veel vroeger bedacht. Het was alsof iets me die nacht wou zeggen: het wordt een jongen."
(Lees verder onder de foto)

Kamari is geen naam die je alle dagen hoort. In heel Vlaanderen werd er het afgelopen jaar zo maar één geboren. “We vonden het gewoon een mooie naam. Toen Kamari werd geboren, voelden we meteen: het past bij hem. Het leuke is dat het een naam is die je in veel verschillende talen uitgesproken krijgt."

"Het betekent 'zoals de maan' in het Swahili. Cle en ik hebben samen veel brainstormsessies gehouden voor het vinden van een goeie naam. We hadden twee shortlists. Welke naam we uiteindelijk voor een meisje weerhielden, mag je niet weten. Die bewaren we nog. Je weet maar nooit.