Philippe Geubels: “Denken ze nu echt dat ik met kak met mijn naam op de muur ga schrijven?”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Philippe Geubels is de presentator van de nieuwe quiz ‘Is er een dokter in de zaal?’ Het is een medische quiz geworden en Philippe voelt zich er helemaal in thuis.

Philippe Geubels kent meer van de medische wetenschap dan de gemiddelde mens. Maar hij heeft ook af te rekenen met toiletfobie. "Dat is angst dat er geen toilet in de buurt is", legt hij uit in Het Laatste Nieuws. "Dan heb je voortdurend stress dat je naar het toilet zal moeten, terwijl er geen in de nabije omgeving is. Het erge daaraan is dat je door die stressreactie net sneller moet, het is dus een vicieuze cirkel”, licht de komiek toe.

Philippe pleit dan ook voor meer toiletten in openbare ruimtes. "Er wordt gewoon te weinig rekening gehouden met het probleem. Bij Zeeman en Albert Heijn heb ik het al meegemaakt, die fucking winkels. Zet dat er zo maar in. 'Waarom kan je daar niet gaan?', denk ik dan.” 

“Denken ze dat ik met kak mijn naam op de muur ga schrijven? Ik vind dat ze een zwarte lijst moeten maken van winkels waar je niet naar het toilet mag gaan. De Carrefour in Mortsel mag daar ook op. Daar mocht ik wel gaan, maar zeiden ze wel dat ik de volgende een keer pamperke moest aandoen. Serieus, hé!"