Bijzonder pakkend van Kürt Rogiers: “Zijn doodsprentje zit nog altijd in mijn portefeuille”

bron: TV-Story
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Binnenkort horen we Kürt Rogiers weer op de radio. Hij gaat de zwangere Anke Buckinx vervangen tijdens het ochtendblok van Joe.

Kürt Rogiers en Anke Buckinx kennen elkaar erg goed. Kürt leefde destijds ook erg mee met Anke die haar broer op jonge leeftijd verloor door kanker. “Mijn vader heeft al tien jaar kanker. Op zijn ‘Ik klamp aan Daans ik pas volg mag op vijfenzestigste is hij met pensioen gegaan en toen viel het verdict. Hij zal nooit genezen, maar neemt dagelijks medicatie om stabiel te blijven”, vertelt Kürt in TV-Story. 

“De controlemomenten gaan altijd gepaard met angst. De familie hee dat een plek moeten geven, maar we zijn dankbaar dat we hem nog hebben. Dat kan Anke over haar broer niet zeggen. Ik zal het nooit vergeten: Daan werd begraven op de dag van de Foute Party. Zijn doodsprentje zit nog altijd in mijn portefeuille. Ik hoopte met Anke mee dat hij zou genezen, tot ze me aan de koffiemachine toevertrouwde dat ze er geen goed oog in had. Anke is altijd moedig gebleven, ze kreeg pas nadien de weerbots."