Kim Van Oncen erg geraakt door vreselijk nieuws: "Wat ben je een held"

door: BCM
Kim Van Oncen
Afbeelding bron: Photonews

Vlaanderen voelde afgelopen tijd mee met de kleine William. William leed aan het zeldzame syndroom van Menkes, een ongeneeslijke stofwisselingsziekte.

In december 2021 leek er goed nieuws te komen. Marie en Dennis hadden een alternatieve therapie gevonden in Barcelona. Maar de geplande consultatie op 23 mei kwam te laat voor de kleine William. Zijn toestand ging zo sterk achteruit dat een opname noodzakelijk was.

William overleed op dinsdag 2 juni na hard te hebben gestreden. Amper veertien maanden oud is hij geworden. "William zijn sterk hartje wilde langer bij ons blijven, maar de rest van zijn lichaampje kon niet meer...", schrijven ouders Marie en Dennis op Instagram.

De ouders van William krijgen duizenden reacties van steun over heel Vlaanderen. Vele mensen leefden al maanden mee met hun leed en dat van hun kind in deze moeilijke periode.

"Fly high kleine leeuw. Wat ben je een held", klinkt het bij Kim Van Oncen. Ook Anke Buckinx reageert: "Alle liefde en warmte van de wereld voor de mooiste ouders. Wij zullen jullie moedige prachtige leeuw nooit vergeten." En "enorm veel sterkte" zegt Julie Vermeire.

Ook de mensen van Redactie24 wensen Marie, Dennis en alle dierbaren van William veel sterkte toe.