Bart De Wever is heel duidelijk: “Zolang komt er geen Vlaamse regering”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het lijkt erop dat formateur Bart De Wever (N-VA) een versnelling hoger schakelt om een Vlaamse regering op de been te brengen. Maar dat blijkt nu toch niet zo te zijn.

Bart De Wever stuurde maandagochtend een persbericht de wereld in. “Uit elk gesprek met iedere partij bleek hoe zwaar de federale toestand als een slagschaduw over de Vlaamse formatie hangt”, aldus De Wever in een mededeling na het N-VA-partijbestuur vanmorgen.

“Elke partij wenst meer zekerheid over hoe de federale formatie verder kan verlopen in functie van het vertrouwen dat men moet stellen in een mogelijke Vlaamse coalitie", citeert Gazet van Antwerpen. “Die duidelijkheid is echter nog geen stap dichterbij gekomen de afgelopen weken en dit bemoeilijkt de opdracht van de Vlaamse informateur.”

Formateurs Johan Vande Lanotte en Didier Reynders hun formatie-opdracht werd opnieuw verlengd door koning Filip. “Derhalve is het verstandig nog geen formele Vlaamse formatie op te starten in deze periode”, aldus nog N-VA. “De Vlaamse informateur zal de komende tijd zeker nog verder werken om inhoudelijk punten van convergentie uit te klaren.”