Vlaams Parlementsvoorzitter Kris Van Dijck zit in vieze papieren: “Maar ik heb geen criminele daad gepleegd”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Kris Van Dijck zit in vieze papieren. De N-VA’er, die ook voorzitter is het van Vlaams Parlement is betrapt op dronken rijden.

Na een drukke werkdag besloot Kris Van Dijck nog iets te gaan drinken. “Dinsdag verliet ik pas vlak voor middernacht het gemeentehuis. Mijn collega-raadsleden wilden nog iets drinken. Ik ben nog even mee binnen geweest in café Plexat. Het was gezellig”, reageert Van Dijck in Het Laatste Nieuws. 

Van Dijck zegt dat hij enkele wijntjes dronk, maar getuigen zeggen dat hij nog een liedje van Frank Sinatra door de micro heeft gezongen. Rond 3 uur in de ochtend keerde hij huiswaarts. 

Uit het proces-verbaal bleek dat hij op dat moment zo’n 1,42 promille alcohol in het bloed had, terwijl maar 0,5 promille is toegestaan. Van Dijck moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren, zijn wagen werd getakeld. De lokale politie bracht hem uiteindelijk naar huis.

"Geen crimineel"
"Ik had wel een glaasje te veel op, maar ik heb nu ook geen criminele daad gepleegd", verweert Van Dijck zich. "Want de verzekering betaalt alle schade netjes terug. Als ik écht een dronkaard was, hadden die er toch hun handen van afgetrokken, zeker?" Al is hij wel boos op zichzelf. Ik dacht: het is niet ver, amper 1 kilometer. En ik ben vertrokken. Ik moet even niet aandachtig zijn geweest. Of ingedommeld. Stom, stom, stom. Ik schaam me diep. Dit had werkelijk nooit mogen gebeuren."

Van Dijck zal nu zijn vergoeding als parlementsvoorzitter deze maand doorstorten aan een fonds voor verkeersslachtoffers. "Gelukkig ziet hij zijn schuld in. Dat is een goede zaak”, luidt het bij N-VA.