Donald Trump ligt zwaar onder vuur: “Keer terug naar je eigen land”

bron: VTM NIEUWS
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De Amerikaanse president Donald Trump ligt alweer zwaar onder vuur nadat hij op Twitter enkele gekleurde Democratische leden van het Huis aanraadt “om terug te keren naar hun eigen land”. Hij richtte zich daarbij naar 4 vrouwen die, op één na, allemaal geboren zijn in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse opvangkampen voor migrantengezinnen krijgen alsmaar meer kritiek. Enkele Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden, onder wie de socialistische Alexandria Ocasio-Cortez, brachten een bezoek aan deze kampen en getuigden in het Congres over de vreselijke omstandigheden waarin de migranten moeten leven. Zo zouden verschillenden onder hen lijden aan aften omdat de voeding die ze krijgen niet voedzaam genoeg is. En enkele vrouwen moesten noodgedwongen uit een toiletpot drinken omdat de wastafel in hun verblijf stuk was. President Donald Trump noemt dat "fake news".

In een reeks tweets reageerde hij scherp op de kritiek van de Delmocrates. "Zo interessant om te zien hoe 'progressieve' Democratische leden van het Huis, die uit landen komen waar de regeringen een complete en totale catastrofe zijn, de slechtste, meest corrupte en ontoereikende ter wereld (als ze zelfs al een regering hebben), nu op een luide en hatelijke manier de burgers van de Verenigde Staten, het beste en machtigste land ter wereld, komen vertellen hoe we ons beleid moeten voeren. Waarom gaan ze niet terug om de totaal gebroken en door misdaad geïnfecteerde plaatsen waar ze vandaan komen, te helpen opknappen", schrijft hij. "Dan kunnen ze terugkeren en ons tonen hoe het moet. Deze plaatsten hebben jullie hulp dringend nodig, jullie kunnen niet snel genoeg vertrekken."

Trump noemt geen namen, maar hij richt zich duidelijk op 'the Squad', een bijnaam voor vier progressieve vrouwen in de Democratische Partij: Ocasio-Cortez, Ayanna Presley, Rashida Tlaib en Ilhan Omar. Van hen is enkel Omar in het buitenland geboren. De andere drie hebben weliswaar buitenlandse roots, maar werden wel in de Verenigde Staten geboren.

Rashida Tlaib noemt de tweets van Trump "racistisch", en roept op om de president af te zetten. "Hij is de crisis. Zijn gevaarlijke ideologie is de crisis. Hij moet afgezet worden", vindt ze. De Democatrische presidentskandidaat Bernie Sanders nam het voor de vrouwen op. Ook hij noemt de uitspraken van de president ronduit racistisch.