Animal Rights slaat alarm over Belgische supermarkten na schokkende beelden: “Tijd dat de consument dit beseft dat hier bloed aan kleeft”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
De Duitse dierenrechtenorganisatie SOKO Tierschutz maakte met een verborgen camera beelden in het grootste melkveebedrijf in de Duitse deelstaat Beieren. Daaruit bleek dat de koeien ernstig mishandeld werden. Animal Rights stuurt vandaag een waarschuwing de wereld in: “Ook verschillende Belgische supermarkten verkopen kazen van deze mishandelde koeien”.

De Duitse dierenrechtenorganisatie maakte in mei en juni beelden in melkveebedrijf Endres in Bad Grönenbach. Daarin is te zien hoe de melkkoeien zwaar mishandeld worden. Ze worden geschopt, gestoken met voorwerpen en voortgesleept met de tractoren.

Animal Rights zegt dat de kazen van dat bewuste melkveebedrijf ook in België verkocht werden, meer specifiek door de supermarktketens Albert Heijn, Delhaize en Colruyt. Kaasmaker Käserei Champignon is namelijk een grote afnemer van de geproduceerde melk. Zij produceren onder meer Cambozola en Rougette. “Het is tijd dat de consument begrijpt dat aan zuivel net zoveel bloed kleeft als aan vlees”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights. “De koeien en kalveren verdienen medeleven.”

Producent Käserei Champignon heeft intussen wel al beslist om niet meer samen te werken met het betrokken melkveebedrijf.