Bijzonder gruwelijk van Animal Rights ontdekt heeft in verlaten stal in Humbeek: “Zeer wreed, het zijn zeker 100 konijnen”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Archieffoto (Pixabay)
Leden van Animal Rights hebben een erg gruwelijke ontdekking gedaan. Ze deden die ontdekking in een verlaten stal in Humbeek (Grimbergen).

De leden van Animal Rights vonden zo’n 80 tot 100 dode konijnen. De dode dieren lagen daar al 15 jaar of zelfs nog langer. Animal Rights kreeg het huis in het vizier na een tip. “We troffen er twee rijen kooien aan met daarin naar schatting in totaal een honderdtal gemummificeerde konijnen”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights in Het Nieuwsblad.

“De dieren waren zo ver ontbonden dat er zelfs geen geur meer was. Hier is veel dierenleed geweest. Dit is voor ons een wrede misdaad en we dienden een klacht in bij de politie. Best mogelijk dat het er al twintig jaar zo bijligt. Misschien werden de konijnen nog later in de schuur gehouden. Dat moet het onderzoek uitmaken.”

De eigenaar van het pand is een bewoner die op 94-jarige leeftijd overleden is. “Het overlijden van die dieren betreuren we, maar daar heeft de familie echt niets mee te maken. Zij zijn niet in fout, want na al die jaren treffen ze het zo aan”, verklaart raadsman Patrick Mensalt.

“Er zijn vier erfgenamen, plus een erfdeel ook met kinderen, wat het complexer maakt. Dit is een heel pijnlijk dossier. De familie zelf stelt enkel na zovele jaren vast wat er is geweest en probeert het beste te doen.