Dit wil Animal Rights afschaffen: “Het moet gedaan zijn met pronken met trofeeën”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)
Animal Rights, een organisatie dat opkomt voor rechten van dieren, eist dat er een verbod komt op georganiseerde slachtsafari’s en een verbod op het organiseren van jachtreizen door belgische bedrijven.

De organisatie vindt het schandalig dat er nog steeds slachtsafari’s worden organiseert. Animal Rights heeft het specifiek over twee Belgische bedrijven: Adventure in Tessenderlo en Tophunt Travel in Merelbeke. “Op sociale media wordt gepronkt met de trofeeën: dode hyena’s, beren, luipaarden, olifanten, leeuwen, giraffen, zebra’s en nog veel meer. Ze schieten de dieren dood zodat ze er vervolgens mee op de foto kunnen.”

Animal Rights vindt dat het welletjes is geweest en eist een verbod op zo’n soort reizen.
Rowena Vanroy, campagnecoördinator Animal Rights vindt dat ze niet langer kunnen aanvaarden dat mensen winst maken met het doodschieten van dieren.”

De dierenrechteorganistie verwacht een samenwerking van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus. Ze wil dat reisbureaus die zo’n reizen aanbieden ermee stoppen. Ook werd bevoegde minister, Marie Christine Marghem (MR), ingeschakeld. Zij zou ervoor moeten zorgen dat het niet meer mogelijk is om jachttrofeeën naar België in te voeren.