Donald Trump doet CNN-presentator live op tv vechten tegen de tranen: Dit heeft hij gezegd

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Door de laatste, als racistisch bestempelde, aanval van president Donald Trump op Twitter moest CNN-anker Victor Blackwell live op televisie vechten tegen de tranen toen hij het erover had. “Het zijn ook Amerikanen”, zei de presentator met gebroken stem. Trumps aanval was gericht aan het zwarte Congreslid Elijah Cummings en het district in Maryland dat de Democraat vertegenwoordigt. Blackwell groeide er zelf op in Baltimore, dat overwegend door Afro-Amerikanen bevolkt wordt.

Het zit er bovenarms tegen tussen Elijah Cummings en de Amerikaanse president Donald Trump. Cummings uitte onder meer kritiek op Trumps aanpak van migranten die in mensonwaardige omstandigheden vastgehouden worden in opvangcentra aan de Mexicaanse grens. Trump heeft nu fel gereageerd op Twitter. Hij noemde Cummings een “brutale pestkop” en zijn district, waaronder belangrijke delen Baltimore vallen, “veel erger en gevaarlijker” dan het grensgebied met Mexico.

“Het district van Cummings is een walgelijke, met ratten en knaagdieren besmette puinhoop. Als hij meer tijd in Baltimore zou doorbrengen, zou hij misschien kunnen helpen om deze zeer gevaarlijke en vuile plek op te ruimen”, fulmineerde Trump op Twitter. “Waarom gaat er zoveel geld naar het district van Elijah Cummings terwijl het beschouwd wordt als het slechtst gerunde en het gevaarlijkste in heel de VS? Geen mens die daar wil wonen. Waar gaat al dat geld heen? Hoeveel wordt er gestolen? Onderzoek die corrupte puinhoop maar!”, sneerde Trump.

“Donald Trump heeft al meer dan 43.000 keer getweet. Hij heeft al duizenden mensen beledigd, van allerlei pluimage, maar als hij het over “besmettingen” heeft, dan gaat het over zwarte en bruine mensen.” zei CNN-presentator Blackwell. Hij verbeet zijn tranen en ging met gebroken stem verder. “Over Cummings district zegt de president dat niemand er wil wonen. Weet je wie er wél woonde, meneer de president? Ik. Vanaf de dag dat ik uit het ziekenhuis naar huis gebracht werd tot ik er wegging om te gaan studeren. En er wonen nog altijd een hoop mensen om wie ik geef. Er zijn ongetwijfeld uitdagingen, maar de mensen zijn trots op hun gemeenschap. De mensen staan er op en gaan werken. Ze zorgen voor hun gezinnen. Ze houden van hun kinderen, die trouw aan de vlag zweren, net als de mensen die in districten van Congresleden wonen die u steunen, mijnheer. Het zijn ook Amerikanen.”

((Foto: CNN, Victor Blackwell die zijn tranen verbijt)