Meisje sterft na zwaar ongeval tijdens Chirokamp

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Precies een jaar geleden, op 1 augustus, raakte Lola Depypere (16) zwaargewond na een ongeval op kamp in Hilvarenbeek (Nederland). Vrijdag is het meisje uit Boutersem in het bijzijn van haar familie overleden.

“De realiteit is gemeen en hard”, schrijft haar familie op de blog die opgestart werd om de vrienden en sympathisanten op de hoogte te houden. “Alle inspanningen, kunde, zorg en liefde konden onze Lola niet helen. Al haar doorzetting, wilskracht en onvermoeibare pogingen ten spijt. Zonder Lola is alleen en eenzaam en dat is vreselijk en schrikbarend onveranderlijk, het leven is nooit meer geheel zonder Lola.”

Op 1 augustus vorig jaar raakte Lola Depypere zwaargewond na een ongeval tijdens een wandelttocht met de Chiro van Roosbeek. Een 85-jarige Nederlander week van zijn rijvak af en reed in op de groep. De wagen schepte Lola op en slingerde haar weg.

De voorbije maanden werden er talloze acties en benefieten georganiseerd voor het meisje en haar ouders. “Ons meisje is verlamd en daar zit, vrezen we, geen verandering in”, vertelde de familie in januari nog aan Het Laatste Nieuws. Het meisje heeft nu één jaar later de strijd verloren.