Dronken transmigranten veroorzaken veel overlast in Schaarbeek: Dit is er aan de hand

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In de Brabantwijk in Schaarbeek zorgen transmigranten voor overlast. De meeste onder hen zijn ook nog eens dronken.

Er is in Schaarbeek is een gemeentelijk besluit in werking getreden dat een alcoholverbod oplegt aan tien straten in de Brabantwijk. Dat staat te lezen bij Bruzz.

Het besluit komt er nadat transmigranten voor ordeverstoring zorgden. Politiewoordvoerder Roger De Beule legt uit dat de transmigranten sinds enkele maanden hun toevlucht zoeken tot de spoortunnels aan het Noordstation. Daar zitten ze ook beschut tegen de regen.

"Sommige migranten trokken naar de nachtwinkels in Brabant- en Aarschotstraat om er goedkope alcohol te kopen, die ze in groep konden consumeren. Geregeld had je dan groepen van 10 à 15 man, die voor overlast zorgden en zich onder invloed van de alcohol agressief gedroegen naar de politie toe."
(Lees verder onder de foto)

Comateuze toestand
Op 19 juni werd er zelfs een transmigrant comateuze toestand aangetroffen nadat hij te veel alcohol had gedronken. De dronken transmigranten bouwen ook regelmatig feestjes op straat. Die beginnen in de namiddag en duren tot een stuk in de nacht.

"Nu er minder opvang is via het Maximiliaanpark, en de migranten evenmin in het Noordstation mogen verblijven, verplaatsen ze zich naar plaatsen in de buurt waar ze kunnen samenkomen", luidt het bij burgemeester Jodogne, Marc Weber. "Omdat het probleem van de migratie niet wordt aangepakt, verschuift het."

Intussen is het alcoholverbod ook overdag van kracht. De politie voert wel extra controles uit. "De migranten zijn er nog, en voor een deel zijn het zelfs dezelfde mensen, maar doordat ze nuchter zijn veroorzaken ze geen hinder meer. Op zeer korte tijd is het probleem helemaal van de baan”, zegt de politiewoordvoerder.