Tragisch ongeval: "Lichaam te zwaar toegetakeld om hem te identificeren"

door: STS
Ziekenwagen
Afbeelding bron: Photonews

Afgelopen nacht heeft zich in West-Vlaanderen een tragisch ongeval voorgedaan. Een persoon werd er aangereden en daarna nog meermaals overreden.

Het ongeval deed zich kort voor 02.00 uur vannacht voor op de autosnelweg E40, in de richting van Brussel, ter hoogte van Gistel.

Het slachtoffer werd aangereden, over een afstand van 200 meter meegesleurd en nadien nog meermaals overreden door andere voertuigen.

Op de plaats van het ongeval staan er geen verlichtingspalen. De betrokken bestuurders konden de man niet op tijd zien.

Het slachtoffer kon nog niet geïdentificeerd worden omdat zijn lichaam zwaar is toegetakeld. "Voorlopig staat de identiteit nog niet vast, maar we vermoeden dat het om een transmigrant gaat", klonk het op VTM namens het parket van West-Vlaanderen.

"In de buurt is er een groep mensen aangetroffen die naast de autostrade liep. Dat waren ook transmigranten. Dus het zou kunnen dat die man tot die groep behoorde."

De groep, bestaande uit acht mensen uit Eritrea, is bestuurlijk aangehouden en zal verhoord worden. Het parket gaat aan de hand van vingerafdrukken proberen de identiteit van het slachtoffer te achterhalen.