Dramatisch voor ouders en grootouders van verongelukte Sebbe (10): “Die man heeft een fout gemaakt met verschrikkelijke gevolgen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixabay
De 10-jarige Sebbe De Man uit Beersel was vier dagen met zijn grootouders op vakantie in het Waalse Bièvre. Maar Sebbe zal nooit meer terugkeren.

Sebbe kwam na een wandeling met zijn grootvader om het leven. “Vrienden van zijn grootouders hebben er een chalet”, mama Marijke Floré in Het Laatste Nieuws. “Hij was daar vier dagen met hen op vakantie. Elke ochtend en avond trokken Sebbe en zijn grootvader eropuit. Dan gingen ze een halfuur wandelen langs een wei met bizons.” 

Maar woensdag liep het fout. “Ze zagen een tractor met hoge snelheid aankomen en mijn vader had al door dat het fout zou kunnen lopen. Daarom probeerden ze zich in de berm in veiligheid te brengen, zo'n drie meter van de straat. Wat zowel zij als de tractorbestuurder niet hadden gezien, was dat er uit de andere richting een wagen kwam."

Klapband
De tractor botste tegen de auto van twee zeventigers. "De tractor kreeg daardoor een klapband, waarna de aanhangwagen Sebbe raakte... Hij was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Zijn grootvader stond naast hem en werd niet geraakt."

Achteraf bleek de remkabel tussen de tractor en de met aarde geladen aanhangwagen niet aangesloten. De bestuurder van de tractor werd aangehouden. "Hij heeft een fout gemaakt - één met verschrikkelijke gevolgen", besluit Marijke. "Of we boos zijn? Daar krijgen we Sebbe niet mee terug." Sebbe laat ook nog een zusje van twaalf achter.