N-VA-fractieleider Peter De Roover bijzonder boos: “Heel bizar als je dan Anuna de Wever laat spreken”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het incident met Anuna De Wever op Pukkelpop blijft nazinderen. N-VA-kamerfractieleider Peter De Roover was op zijn Facebook niet mals voor organisator Chokri Mahassine.

Chokri Mahassine liet alle vlaggen waarop een Vlaamse leeuw met zwarte klauwen staat afgebeeld, verwijderen. “Een zwarte collaboratievlag hoort hier niet thuis”, luidt het bij Pukkelpop. “Uw organisatie criminaliseert mij en talloze Vlamingen door ons in verband te brengen met het naziregime”, reageert Peter De Roover in open brief op zijn Facebook.

“Wanneer ik bij een volgende gelegenheid weer de zwartgele Vlaamse Leeuw aan mijn gevel hang, zouden mensen daar op het gezag van uw organisatie uit kunnen opmaken dat ik aanhanger ben van het nationaalsocialisme of de collaboratie met het Hitler-regime goedkeur.”
(Lees verder onder de foto)

Vlaamse vlaggen
De organisatoren gingen over tot het verwijderen van die vlag omdat het jongeren met een dergelijke vlag zouden zijn die ook Anuna De Wever en haar vriendinnen met de dood bedreigden. “Dat u de jongeren van wie de vlag werd verwijderd schadeloos zult stellen, lijkt voor zich te spreken. Tevens spreek ik de hoop uit dat de festivalgangers die zich te buiten gingen aan onoorbaar gedrag gevonden zullen worden en de gepaste straf krijgen, naar verhouding van hoe ze zich misdroegen.”

De Roover begrijpt ook niet waarom men Anuna De Verder liet spreken op het podium. “Uiteraard is het uw volste recht als organisator om van Pukkelpop een politiek geëngageerde manifestatie te maken maar gelieve daar dan open over te zijn in uw communicatie en het niet formeel te ontkennen. Dat alles verantwoordt de intimidaties waarvan Anuna en haar vriendinnen het slachtoffer waren totaal niet. Ik heb gisteren, meteen toen ik er lucht van kreeg, de volgende tweet geplaatst: ‘”Wij zijn absoluut tegen politiek geëngageerde boodschappen op #Pukkelpop”. Bizarre bewering als #Anuna podium krijgt. Anderzijds: mensen wegens overtuiging lastig vallen = onaanvaardbaar. Verdient afkeuring van al wie beweert te staan voor onze normen&waarden.’

“Ik verwacht dat u zich namens uw organisatie publiek verontschuldigt bij mij en al die andere mensen die de zwartgele Vlaamse Leeuw wel eens hijsen en dat u publiek verklaart dat de totaal onhistorische kwalificatie van deze vlag als collaboratievlag een vergissing was, waarvan uw organisatie afstand neemt."