Organisatoren van Antwerps festival ‘Fire Is Gold’ nemen hun voorzorgen na Pukkelpop: “Dit is bij ons niet toegestaan”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Pukkelpop podium met vuurwerk op de achtergrond
Afbeelding bron: Photonews
Zaterdag is er 'Fire Is Gold' in Antwerpen op Linkeroever. Er worden zo’n 9000 feestvierders verwacht voor verschillende toppers en subtoppers uit de nationale en internationale urban scene.

Medeorganisator Wim Van der Borght laat aan Gazet van Antwerpen dat vlaggen niet toegelaten zijn. Volgens hem heeft dat niets te maken met het incident op Pukkelpop waar Anuna De Wever en enkele vriendinnen werden belaagd door jongeren met zogenaamde ‘strijdvlaggen’. 

“Wij verbieden altijd alle vlaggen, ook de voorbije jaren deden we dat al”, zegt Van der Borght, die al jaren festivals organiseert, waaronder WeCanDance en het ter ziele gegane Laundry Day. “Simpelweg omdat vlaggen niet veilig zijn op een festival. De maatregel komt er dus niet door wat er is gebeurd op Pukkelpop, maar het hele incident was voor ons wel een goede aanleiding om onze bezoekers er nog eens aan te herinneren.”

Wie toch opdaagt met een vlag bij zich, moet die eerst wegleggen of ze achterhalen bij de verloren voorwerpen. Je kan ze dan daarna weer gaan ophalen.