Wie gaat zwemmen met dit warme weer, kan maar beter uitkijken: Zo stelen dieven je spullen, waaronder zelfs je auto

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het warme weer leent zich er toe om te gaan zwemmen. Het is nu nergens zo goed als in het water.

Wie gaat zwemmen in een openbaar zwembad, kan maar beter goed uitkijken. Er zijn namelijk dieven op pad die het op je persoonlijke bezittingen gemunt hebben.

VRTNWS meldt dat de dieven al toegeslagen hebben in de zwembaden van Geel, Antwerpen en Brasschaat.

De politie vermoedt dat de dieven telkens hun slachtoffer volgen. “Net voor de slachtoffers wilden gaan zwemmen, vroeg iemand hen aan de lockers of ze geld konden wisselen.” 

"Locker opengebroken"

“Vermoedelijk was dat de dief die wilde zien in welk kastje de persoonlijke spullen lagen", vertelt korpschef Dirk van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout. "Toen de mensen terug uit het zwembad kwamen, bleek hun locker opengebroken en was hun autosleutel verdwenen." 

Ook in het Antwerpse Wezenbergzwembad gebeurde er twee maanden geleden een dergelijke autodiefstal. 

Bij sportoase in Brasschaat, dat ook getroffen werd, neemt men nu maatregelen. Zwemmers kunnen vanaf nu met hun sleutels of portefeuille bij de balie terecht. 

"Ik raad iedereen aan om onze medewerkers aan te spreken om waardevolle spullen bij hen in bewaring achter te laten", zegt de directeur van Sportoase Michaël Schouwaerts. "We hebben ook de sociale controle door het personeel verhoogd.