Mede-oprichter Kyra haalt zwaar uit naar Anuna De Wever: Dit is haar openhartige verhaal

door: BMO
Afbeelding bron: Photonews
In december 2018 besloten Kyra Gantois en Anuna De Wever de klimaatmarsen in België te organiseren, Youth for Climate. Enkele maanden later zitten de twee klimaatactivisten op ramkoers.

"Ik wil jullie graag het verhaal vertellen dat niemand weet en dat niemand ooit verteld heeft", schrijft Kyra in een lange brief op haar twitteraccount. Wat daarna volgt is haar opmerkelijke relaas van de voorbije maanden.

In verschillende passages haalt ze fors uit naar Anuna De Wever. "Wat niemand zag is dat ik bijna alles organiseerde achter de schermen en ik ook wel mijn ding te zeggen had, maar daar bijna nooit de kans toe kreeg. De band tussen Anuna en mij werd slechter en slechter. We kregen vaak ruzie..."

Ook op Pukkelpop liep het helemaal mis tussen de twee meisjes. "Anuna en ik hadden elkaar al een tweetal maanden niet gezien en dus hebben we even met elkaar gepraat, alhoewel dat gepraat niet echt een juist woord is. Laten we eerder zeggen dat ik veel dingen naar mijn hoofd gesmeten kreeg (figuurlijk)..."

Lees het volledige verhaal van Kyra via onderstaande twitterpost.