Anuna De Wever: "Ik krijg veel applaus, maar ook veel doodsbedreigingen"

door: MRO
Anuna De Wever
Afbeelding bron: Philip Reynaers/Photo News

Anuna De Wever is het gezicht van het klimaatprotest in België. Het levert haar naar eigen zeggen veel applaus op, maar ook veel doodsbedreigingen. 

"Ik krijg veel applaus, maar inderdaad ook veel doodsbedreigingen. Het is het absoluut waard omdat er gewoon geen alternatief is. We praten er heel veel over, maar in de kern gaat het oprecht wel over mijn toekomst", reageert Anuna De Wever in De Afspraak.

"De toekomst waar we naartoe aan het evolueren zijn, is niet de toekomst waarin ik wil leven en zeker ook niet voor de mensen in het zuidelijk halfrond. Het maakt voor mij niet uit welke reactie we krijgen, het is gewoon belangrijk dat mensen geïnformeerd blijven en dat dit een aandachtspunt blijft."

De klimaatactiviste beseft dat de klimaatjongeren soms 'hysterisch' overkomen, maar benadrukt dat het belangrijk is om de klimaatcrisis onder de aandacht te houden.

"De reden waarom wij zoveel reactie krijgen, is omdat wij de enigen zijn die erover praten. Het zijn altijd de jongeren en wetenschappers. Politici, het bedrijfsleven, onderwijs en media moeten dit een veel groter onderwerp maken."

"Ze ontkennen de klimaatopwarming niet, maar wel de klimaatcrisis en wij zijn de enigen die daarover communiceren en daarom komen wij soms hysterisch over. Het moet wel blijven komen."