Anuna De Wever stelt grote verandering vast bij Greta Thunberg

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

De Belgische klimaatactiviste Anuna De Wever is iets opgevallen aan haar Zweedse evenknie Greta Thunberg. Die heeft volgens haar een verandering doorgaan.

De Wever, die in België mee aan de wieg stond van de organisatie 'Youth For Climate', heeft Thunberg al ontmoet en zegt dat ze veranderd is. Iets wat ook te zien is in de documentaire 'I am Greta': de voorheen depressieve Thunberg bloeide open naarmate ze medestanders vond die de klimaatcrisis aankaartten.

"Dat heb ik ook gemerkt toen ik haar voor het eerst ontmoette", zegt De Wever in een interview met DeWereldMorgen.be. "Het Skype-gesprek tussen ons dat in de film voorkomt duurde in het echt natuurlijk veel langer. Ze vertelde me: 'Jullie waren bezig met die marsen en hier en daar waren er in andere landen ook acties, maar vooral die 35.000 mensen in Brussel zetten de schoolstaking internationaal op de kaart en dat vormde voor mij een springplank'. Ze zei: 'Ik heb het gevoel dat we nu echt vertrokken zijn'."

"Toen we elkaar daarna ontmoetten, was de beweging internationaal geworden en dat gaf haar een heel goed gevoel. Wanneer ik haar nu zie lacht ze ook meer dan toen, ze is veel opgewekter", aldus De Wever.