Opnieuw fikse ruzie tussen Anuna De Wever en Kyra Gantois na gesprek op Eén: "Uitgesloten en de mond gesnoerd"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Anuna De Wever kreeg gisteren het woord in een nieuwe talkshow op Eén. Er werd daar ook gesproken over de hele hetze tussen haar en Kyra Gantois.

Kyra Gantois richtte destijds samen met Anuna De Wever 'Youth For Climate' op. In een open brief op Twitter liet Kyra weten dat ze uit de kerngroep stapt omdat ze zich behandeld voelt als een stuk vuil.

“We hebben als beweging meningsverschillen. We zijn heel snel en organisch gegroeid, dan is het normaal dat er soms misverstanden zijn. We hebben aan Kyra heel veel gehad, en ik wist niet dat zij dacht dat we haar kwalijk hebben genomen dat ze voor N-VA gestemd heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is zeker niet zo”, citeert Het Nieuwsblad haar.

Kyra Gantois zag het ook allemaal op televisie en werd opnieuw boos. "Vreemd dat Anuna en Toon daar aan tafel zitten en over mij praten zonder dat ik ook maar op de hoogte ben gebracht of daar aan tafel zat om mij te verdedigen? Wat zei ik nu weer over uitgesloten en de mond gesnoerd worden? Meer moet ik niet meer zeggen denk ik”, klinkt het op Twitter.

Vreemd dat Anuna en Toon daar aan tafel zitten en over mij praten zonder dat ik ook maar op de hoogte ben gebracht of daar aan tafel zat om mij te verdedigen? Wat zei ik nu weer over uitgesloten en de mond gesnoerd worden? Meer moet ik niet meer zeggen denk ik #vandaag

— ???? ??????? (@kyragantois) September 2, 2019