Straffe uitspraak van Jean-Marie Dedecker drijft Anuna De Wever tot wanhoop: "Sorry, maar dit kan écht niet"

door: STS
Jean-Marie Dedecker - Anuna De Wever
Afbeelding bron: Photonews

Een uitspraak van politicus Jean-Marie Dedecker is in bijzonder slechte aarde gevallen bij Anuna De Wever.

De klimaatactiviste kondigde deze week aan dat ze niet langer deel zal uitmaken van Youth for Climate, de klimaatbeweging die ze oprichtte.

"Ik heb dat een paar maanden geleden beslist en ben beginnen bijdragen aan nieuwe en opwindende projecten met andere actoren", liet ze weten via Instagram.

Ze schreef ook ernaar uit te kijken om snel meer informatie te kunnen delen over de projecten waar ze deel van zal uitmaken.

Dedecker

In een kranteninterview naar aanleiding van haar opstappen geeft ze aan zich te ergeren aan hoe de Belgische politiek omgaat met de klimaatuitdaging. Ze verwijst daarbij naar een uitspraak van Jean-Marie Dedecker.

De burgemeester van Middelkerke had in Humo gezegd: "Die klimaatopwarming is een godsgeschenk. Als we zo nog twee zomers krijgen, word ik met de vingers in de neus herverkozen."

"Sorry, maar dat kan echt niet. Zo gaat het niet lukken", reageerde De Wever tegenover HLN.

"Die man is uiteindelijk wel een politicus met impact, dat is gevaarlijk om zo'n statement te maken. Onze politici blijven minimaliseren en zorgen ervoor dat Belgen er niet wakker van liggen."

Maak nu gebruik van de gratis app van Redactie24