Meyrem Almaci niet te spreken over Bart De Wever: “Zeer vernederend”

bron: Gazet van Antwerpen
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De startnota van Bart De Wever (N-VA) is de basis voor de onderhandelaars die een nieuwe Vlaamse regering proberen te vormen. Over enkele weken hopen ze klaar te zijn en een regeerakkoord te kunnen voorstellen.

Groen! ging er de voorbije verkiezingen wel op vooruit, maar niet zoveel als gehoopt. Voorzitster Meyrem Almaci blijft strijdvaardig klinken.

“Het was een moeilijke strijd en in elke strijd worden er fouten gemaakt. Maar onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan”, citeert Gazet van Antwerpen, Almaci. 

“En hoewel we samen meer hadden gehoopt, zijn en blijven we een van de winnaars en hebben we onze tweede beste score ooit neergezet”.

Almaci heeft ook zo haar idee over de startnota van Bart De Wever. “Bart De Wever schreef een startnota samen met het Vlaams Belang, zijn vrienden van achter het Japanse papieren kamerscherm, en het resultaat is ernaar.”

“En de toekomstige coalitiepartners mogen nu die nota proberen bijschaven. Hoeveel vernederender kan je omgaan met je vroegere en tevens toekomstige coalitiepartners?”

“De startnota is niet respectvol. Niet in methode, niet naar inhoud. Het deelt onze samenleving op in A- en B-burgers, met minder kindergeld en meer drempels voor nieuwkomers zonder ook maar één samenlevingsprobleem op te lossen”, zei de Groen-voorzitter. 

"SCANDINAVISCHE AMBITIE"

“De startnota biedt geen antwoord op de klimaatuitdagingen. Ondanks het ‘Zweedse’ etiket van de toekomstige coalitie, heeft de startnota niets van de Scandinavische ambitie en durf in zich.” 

“Wij mogen nooit in de val van angst en haat trappen. De val die de startnota voor Vlaanderen spant. Want wie zijn volk graag ziet, verdeelt het niet.” 

“Wie zijn vlag graag ziet, besmeurt ze niet. Wie vrije meningsuiting opeist voor zichzelf, beperkt dat van anderen niet”, besluit Almaci.