Selam College in Genk, dat geen erkenning kreeg, neemt drastisch beluit

bron: De Standaard
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Vorige week kreeg het Selam College in Genk te horen dat het geen erkenning en subsidie kreeg van de Vlaamse overheid. De school blijft dan ook dicht.

Bij het Selam College zijn ze niet te spreken over de beslissing van de Vlaamse overheid. "Onze school zal beroep aantekenen tegen de weigering. We hopen om in de nabije toekomst de draad weer op te pakken", zegt het schoolbestuur in een persmededeling.

Het dossier van het Selam Collega is een gevoelig dossier. De school zou banden hebben met Milli Görüs, een conservatieve islamitische beweging. Het schoolgebouw werd ook aangekocht door de Islamitische Federatie van België (BIF). De BIF wordt gezien als de Belgische arm van Milli Görüs. De staatsveiligheid gaf een negatief advies over de school.

Het stadsbestuur van Genk gaat deze week nog contact opnemen met de schooldirectie. Ze zal vragen om leerlingen met problemen over te plaatsen naar andere scholen. Vrijdag­middag zouden zich al leerlingen hebben aangediend bij andere scholen in Genk.