Ouders van dit vijfjarig meisje, dat agressieve kanker heeft, moeten allicht 182.000 euro betalen voor de behandeling: “Overheid betaalt niets terug”

bron: TV-Limburg
door: PMN
Afbeelding bron: TV-Limburg
Bij een vijfjarig meisje uit Halen is een agressieve kanker vastgesteld. Ze ondergaat een peperdure immuuntherapie.

Vorig jaar werd bij Felien een agressieve kinderkanker vastgesteld. De dokters van het UZ Leuven vonden een massa in de buik van de kleuter die er niet thuishoorde. Er volgde een chemokuur en nog een pak operaties.

“Nu zijn we bezig met immuuntherapie”, legt moeder Katrijn Beynen uit aan TV-Limburg. “Dat houdt in dat we veertien dagen pillen moeten nemen, tien dagen rusten en tien dagen hospitaal. Dat moet zo vijf keer na elkaar.”

De immuuntherapie duurt een half jaar. In januari zou de behandeling ten einde lopen. De ouders weten niet hoeveel ze moeten betalen voor de behandeling. Allicht lopen de kosten op naar 182.000 euro. Ze weten niet of er fondsen gaan tussenkomen. 

“Op dit moment is het niet terugbetaald door de overheid”, merkt mama Katrijn op. “Ik probeer dat niet te veel aan te denken. Ik hoop dat er mensen zijn die ons gaan helpen door acties op poten te zetten om aan de centjes te komen om haar te genezen."

Tags halen