Dramatisch: Dit kregen de ouders van Emiel te horen van de dokters in het ziekenhuis nadat hij onwel was geworden

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Dinsdagmiddag sloeg het noodlot toe bij een voetballertje van 13 jaar. Emiel Degrande stierf thuis als het gevolg van een hartslagaderbreuk.

Het begon allemaal zaterdagavond. Emiel, die voetbalde bij de U15 van FC Gullegem, was tijdens de wedstrijd onwel geworden. Zijn ouders reden met hem naar het ziekenhuis. 

Emiel werd onderzocht, maar er werd niets gevonden. Er werd gekozen voor extra onderzoek, intussen mocht de jongen wel naar huis. Hij mocht ook met de fiets naar school, maar voetballen voorlopig niet meer.

Dinsdag werd Emiel op school weer ziek. De jongen mocht vroeger naar huis en ook zijn vader Diederik werd verwittigd. Toen hij thuiskwam, trof hij het levenloze lichaam van zijn zoon aan.

"Dan was hij in mijn armen gestorven"
 “Als ik tien minuten eerder was geweest, was hij in mijn armen gestorven”, zegt vader Diederik in tranen aan Het Nieuwsblad. Eerder onderzoek had wel aangetoond dat Emiel een kleine hartafwijking had. “Maar niet iets wat hem verbood om te sporten.”

Het overlijden van Emiel is voor de familie een enorme klap. “Waar Emiel ook kwam, hij toverde een glimlach op de gezichten. Hij was altijd gelukkig. Wat was ik trots op mijn zoon, en dat zal ik ­altijd zijn."