Trein met 200 passagiers staat stil door vrouw in nikab: Dit is er aan de hand

bron: AD
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Nederland was er opnieuw een incident met een vrouw die een nikab droeg. Het dragen van die nikab is sinds 1 augustus verboden in Nederland. Wie het toch doet, riskeert een boete.

De vrouw in nikab wilde in het centraal station van Rotterdam de trein nemen. Toen de treincontroleur vroeg om haar nikab te verwijderen, zodat hij de identiteit van de vrouw kon controleren, weigerde ze dit te doen, meldt AD.

Bij een persoonlijk abonnement moet de identiteit van de reiziger vastgesteld kunnen worden. Omdat de vrouw een nikab droeg, was dit niet mogelijk. De politie werd ter plaatse geroepen.

De vrouw kreeg twee mogelijkheden te horen: haar gezicht laten zien om de identiteit te controleren of meekomen naar een aparte ruimte en daar wachten op een vrouwelijke controle. De vrouw in nikab wilde eigenlijk dat een vrouwelijke agente op de trein kwam, maar daar was geen tijd voor.

De vrouw koos uiteindelijk, na overleg met twee anderen, voor de eerste optie en liet alsnog haar gezicht zien. De vrouw bleek een 19-jarige uit Roosendaal te zijn. De trein met zo’n 200 passagiers stond door het voorval twintig minuten stil