Bart De Wever trekt zijn conclusie na de hele heisa omtrent baby Pia: "Politiek moet dit gaan doen"

bron: ATV
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De ouders van de kleine Pia hebben het geld om hun kindje in leven te houden. Pia heeft een dodelijke ziekte waarbij haar spieren afsterven.

De ouders van Pia zetten een SMS-actie op poten. Ze hadden in totaal 1,9 miljoen euro nodig. Met de hulp van heel Vlaanderen werd het bedrag opgehaald.

Bart De Wever (N-VA)) heeft intussen ook gereageerd. Hij deed dat bij ATV. "Ik vind het onvoorstelbaar dat Vlaanderen zo warmt reageert op de noodsituatie van Pia en haar familie."

Maar hij erkent ook dat het een oproep is van burgers naar de politiek om met de farma-industrie te onderhandelen over de prijs van onbetaalbare behandelingen. "Het is iets dat we nu trouwens ook al voortdurend doen, samen met nog andere landen. 

"Maar we doen dat niet op Europees niveau. Veel landen hebben belangrijke farmaceutische bedrijiven, net zoals elk land. Ze doen veel onderzoek en dat kost geld. Je bent dus ook een economisch debat aan het voeren. Je wil niet dat het onderzoek stopt. We gaan daar toch ergens een evenwicht moeten vinden. Het zal wellicht nodig zijn om in Europa meer samen te werken om tot de juiste resultaten te komen."