Prachtig om te zien: Gruwelijk verminkt hondje werd levend begraven, maar zo goed gaat het vandaag met Leialoha!

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: PAWS of Hawaï
In juli werd een ernstig mishandeld hondje dat meer dood dan levend gevonden op een strand op Hawaï. Het teefje, Leialoha, heeft zich nu op miraculeuze wijze hersteld. De dierenopvang waar het viervoetertje werd binnengebracht, schatte haar overlevingskansen eerst uiterst klein in. Maar een gastgezin waar ze mocht herstellen, heeft het verwaarloosde dier weer een mooie toekomst gegeven.

Dierenopvang ‘PAWS of Hawaï’ deelde afgelopen zomer een schokkend verhaal op Facebook over een hondje dat levend op het strand begraven was door haar baasje. “Ze was helemaal opgezwollen, verbrand en 90 procent van haar vacht kwijt”, klonk het. De hond had ook overal zweren én diepe snijwonden in een van haar pootjes. Die werden vermoedelijk aangebracht met een kapmes.

Een bewoonster van Hawaï heeft het arme dier geadopteerd en zo goed verzorgd dat het hondje nu weer redelijk vrolijk door het leven gaat. Leialoha zou, aldus de opvang, niet getraumatiseerd zijn maar is soms nog wel angstig. Ze loopt ook nog een beetje moeilijk, omdat de snijwonden in haar pootje erg diep waren. Het baasje dat haar ooit verminkte en onder het zand verborg, is nooit opgepakt.

(Foto: PAWS of Hawaï)

Tags leialoha