Grote verandering binnen N-VA: “Hij wordt de opvolger van Bart De Wever”

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Bart De Wever moet zich zorgen beginnen maken over zijn positie binnen de partij. Er lijkt iemand te dringen om zijn plaats in te nemen.

Steeds vaker treedt Theo Francken (N-VA) naar voren met opvallende voorstellen. Zo zei hij te willen praten met de PS zonder dat het confederalisme op tafel ligt.

Voorzitter Bart De Wever (N-VA) wenste daarop niet te reageren. Politiek journalist Ivan De Vadder ziet wat veranderen. “De geruchten dat Theo Francken de nieuwe voorzitter van N-VA wordt, klinken steeds luider”, zegt De Vadder aan VRTNWS.

“Francken hecht wel veel belang aan zijn verkiezingsuitslag. Die was in zijn provincie Vlaams-Brabant beter dan elders in Vlaanderen voor de N-VA."

"Het is helemaal gekeerd"
"Daaruit put Francken moed om geregeld naar buiten te komen. Op het einde van de vorige regering was hij de gebeten hond na de discussie over het Marrakech-pact. Dat is helemaal gekeerd, je voelt het zelfvertrouwen bij Francken."

“De laatste tijd zijn er wel vaker communicatieproblemen bij N-VA. "Vaak zijn die het gevolg van lekken waardoor het niet duidelijk is wie probeert te manipuleren. Nu haalt de partij het nieuws met het mogelijk opgeven van het confederalisme in ruil voor samen met de PS regeren. Als dat het beeld van de partij wordt, dan heeft ze een probleem."