Vader van Pia woedend op Maggie De Block: "Lying bitch dat je bent"

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Maggie De Block (Open Vld) heeft zich in de hele zaak omtrent baby Pia niet erg populair gemaakt. Ze blijft, top op de dag vandaag, volhouden dat ze niets kan doen.

Baby Pia heeft een ziekte die haar spieren doen afsteveren en uiteindeliji zal ze zelf ook sterven nog voor ze twee jaar is. Tenzij een vaccin krijgt van 1,9 miljoen euro. Maggie De Block zei dat ze niets kon doen om te helpen. Vlaanderen schoot wel massaal ter hulp waardoor het vereiste bedrag werd opgehaald.

De ouders van Pia zijn razend op Maggie De Block. "Tijdens het vragenuurtje in de Kamer ging het over Pia. Ze bleef maar volhouden dat ze niets kon doen. Ik heb het gevolgd op mijn computer en de hele tijd naar mijn scherm zitten roepen: 'Liying bitch'. Mag er eigenlijk publiek binnen in het parlement? Dan rijd ik de volgende keer naar ginder", reageert vader Tim Boehnke in Humo.

"Dingen zeggen die niet kloppen? Ze liegt! Wij hebben contact met een Portugees ouderkoppel dat ook geld heeft opgehaald. Maar voor ze medicijnen konden kopen, heeft de overheid gezegd: 'Wij gaan je helpen, wij nemen de kosten op ons.'"

"Ik zou het begrijpen als De Block zou zeggen: 'Het is te duur, we kunnen niet iedereen helpen'. Dan is tenminste eerlijk geweest."