Bart De Wever stuurt heldere boodschap naar PS: "Droom er niet van"

bron: Radio1
door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Nu na Wallonië ook Vlaanderen een nieuwe regering heeft, is het uitkijken naar het federale niveau. Daar moeten de grootste partijen, N-VA en PS, rond de tafel, maar Bart De Wever heeft nu al een heldere boodschap voor de Franstalige socialisten.

De voorzitter van N-VA schuift nu al verschillende eisen naar voor. "Als ze het ernstig menen, dan moeten ze weten dat er rond het communautaire toch resultaat zal moeten zijn, dat het sociaal-economisch niet zal zijn wat zij verwachten en dat wij heel wat verwachtingen hebben rond migratie en veiligheid."

Confederalisme

"Het confederalisme is van toepassing zo snel je 100 zetels zou kunnen vinden in die meerderheid of rond die meerderheid. Dat is zeker niet evident. Dat het confederalisme voor mij dé oplossing is die ons land moet hebben om opnieuw bestuurbaar te zijn, dat is zo klaar als een klontje. Wanneer we dat kunnen verwezenlijken, dat is een pak minder duidelijk."

De boodschap van De Wever richting PS is wel duidelijk. "Mijn boodschap naar de PS is vooral: 'Droom er niet van dat door het niet hebben van 100 zetels, ik communautair geen eisen meer zou hebben'."