Fietsertje van 14 jaar wordt aangereden op het zebrapad: Dokters doen vreselijke vaststelling

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
De 14-jarige Keano Hennots uit Geetbets (Vlaams-Brabant) raakte woensdagmiddag betrokken bij een zwaar ongeval. De jongen werd aangereden op het zebrapad.

Keano Hennots was met zijn zusje van 10 maanden oud bij zijn meter. Die moest op de kinderen letten omdat hun ouders werken waren. 

Keano wilde echter al vroeger naar huis, maar mocht niet. "Rond 16 uur heb ik hem dan toch toestemming gegeven om naar huis te gaan", zegt zijn meter in Het Laatste Nieuws. "Een half uurt later stonden hier twee kinderen en een vrouw aan de deur. Of ik even naar de buiten wilde komen. Keano lag op straat."

Rond datzelfde tijdstip kwam ook zijn vader thuis van zijn werk. "Plots stopten wagens voor mij. Toen ik ging kijken wat er aan de hand was, zag ik de nieuwe fiets van Keano tegen de grond liggen."

In het ziekenhuis werd er meteen ingegrepen. "Er werden foto's en scans genomen", vertellen de ouders. "Keano onderging ook een spoedoperatie. Hij heeft onder meer een hersenbloeding. Dokters houden hem nu in een kunstmatige coma. De volgende 48 uur zijn kritiek. We verwijten de bestuurder van de wagen niets. Hij kon er niet aan doen."