Nieuwe Vlaamse regering wil nu ook hierop besparen: ‘Klap in het gezicht van veel gezinnen’

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De nieuwe Vlaamse regering wil nieuwe investeringen doen, maar Jambon I wil ook heel wat besparen. Ze gaan ook besparen op iets wat veel gezinnen zal raken.

De Vlaamse regering wil 110 miljoen euro besparen in de kinderbijslag. Zo zal het bedrag vanaf het derde kind vijf jaar lang niet worden aangepast aan de stijgende levensduurte. Die besparingen gelden enkel voor wie nog kinderbijslag krijgt volgens het oude systeem, dat sinds 1 januari 2019 vervangen werd door het vernieuwde Groeipakket.

Jos Geysels, voorzitter van de armoedebestrijdingsorganisatie Decenniumdoelen, vindt het een vreselijke maatregel en vreest dat dit een klap in het gezicht is van veel gezinnen. “De kinderbijslag is een van de meest doeltreffende middelen om gezinnen uit de armoede te trekken”, reageert Geysels in Het Laatste Nieuws.

“Daar zijn alle wetenschappelijke studies het over eens. Jambon beweert dat zijn regeerakkoord wetenschappelijk onderbouwd is, maar dat blijkt alvast niet te kloppen voor deze maatregel. Dit is ook echt geen uiting van warmte."