Cd&v krijgt nu felle kritiek: "Ze drukken de burgers nog langer in de armoede"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi heeft zijn ministers in de Vlaamse regering de opdracht gegeven om het been stijf te houden over de volledige indexering van de kinderbijslag.

Het zorgt voor een crisis binnen de Vlaamse regering, waardoor de Septemberverklaring zelfs uitgesteld diende te worden.

Wij stelden op onze Facebookpagina de vraag: "Wat is jouw mening over de houding van cd&v?"

"Extra geld is altijd welkom, maar daarmee alleen gaan ze mijn stem niet krijgen", laat Patricia weten.

"Cd&v wil meer kiezers", stelt Gerdi vast.

"Dat ze iets doen aan de energieprijzen, daar heeft iedereen iets aan", merkt Veronique op.

"Met die kinderbijslag ga je de problemen van vandaag niet oplossen. Daar is meer voor nodig, en dat is ook één van de knelpunten waar ze niet uitraken, omdat België failliet is", schrijft Paul.

"Dat ze ook hun nek maar eens uitsteken voor de vele mensen zonder kinderlast. Of zijn die van geen tel?", vraagt Christine zich af.

"Kindergeld afschaffen. Iedereen moet voor zijn eigen kroost zorgen, die keuze is gemaakt", vindt Willem.

"Geld voor kinderopvang, geld voor de scholen, geld voor kinderbijslag. Wat met de senioren en de singles? Die betalen wel, maar als het op opvangen komt, zijn ze er niet bij", stelt Karin.

"In plaats van de burger te helpen, drukken jullie deze nog langer in de armoede met weer eens een uitstel", schrijft Marcus.

"Partijpolitieke spelletjes zijn nu niet aan de orde. Schande", vindt Leo.

"Kinderbijslag is niet meer van deze tijd. Er is al een belastingvoordeel voor de personen ten laste. Help de mensen die het nodig hebben en niet degenen die het niet nodig hebben", zegt Kim.

"Schandalig als kinderbijslag moet zorgen voor het vallen van de regering. Er zijn andere prioriteiten, die voor iedereen belangrijker zijn", stelt Ingrid.