"Slecht nieuws voor iedereen: er komen nog crisissen, er komt nog miserie"

door: STS
Matthias Diependaele
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele benadrukt het belang van een begroting die in evenwicht is.

Zijn partij, N-VA, wilde niet met geld strooien om de begroting niet te laten ontsporen, terwijl voor cd&v de kinderbijslag aan de spilindex gekoppeld moest worden. Uiteindelijk moest cd&v plooien.

"Ik vind dat je als verantwoordelijke politici niet zomaar je miserie mag doorschuiven naar de volgende generaties", sprak Diependaele in 'De Afspraak.'

"Wij moeten de moed opbrengen en moedige politici zijn en ervoor zorgen dat we vandaag die miserie zoveel mogelijk kunnen opruimen."

"Omdat we in een crisis zitten, gaan we extra uitgaven doen. We gaan vier miljard in het rood. We gaan mensen ondersteunen. We gaan de jobbonus verhogen, we gaan het kindergeld verhogen en we gaan de bedrijven ondersteunen."

"En het is slecht nieuws voor iedereen, maar maak je geen begoochelingen: er komen nog crisissen. Er komt nog miserie."

"Als je kijkt naar de laatste vijftig jaar: om de tien jaar ongeveer is er wel een grote crisis geweest. En als je die wil aanpakken, heb je één ding nodig. En dat is een stevige en gezonde begroting."

Probeer nu de gratis app van Redactie24 uit