Sammy Mahdi heeft duidelijke boodschap: "Wij doen onze broek niet af en trekken rode lijn"

door: STS
Sammy Mahdi
Afbeelding bron: Photonews

Cd&v-voorzitter Sammy Mahdi zegt dat zijn partij niet zal plooien, en dat de bijkomende investeringen in de kinderbijslag er absoluut moeten komen.

Maandag bleek dat de Septemberverklaring van de Vlaamse regering uitgesteld diende te worden. Cd&v wil de kinderbijslag koppelen aan de spilindex, maar dat zien Open Vld en N-VA niet zitten, wegens te duur.

"Soms werd er in het verleden over de cd&v gezegd: dat is een partij die uiteindelijk ja zal zeggen of mee zal plooien en die zijn broek zal afdoen", zei Sammy Mahdi op VTM.

"Ik denk dat er momenten in het leven zijn waarop je een rode lijn moet trekken. Op een moment dat de Vlaamse gezinnen afzien, dat de inflatie tot 11% stijgt, moet je ervoor zorgen dat die kinderbijslag versterkt wordt."

"We moeten eruit geraken, maar dat we tot een goed akkoord komen is het allerbelangrijkste wanneer het gemiddelde Vlaamse gezin vandaag geconfronteerd wordt met een crisis."

"Ik begrijp dat de Vlaamse regering niet in een crisis mag geraken, maar je moet ook vermijden dat in ieder Vlaams huisgezin een crisis ontstaat. Er zal geïnvesteerd moeten worden in de kinderbijslag."

Ontdek nu de gratis app van Redactie24