Gruwelijk geval van dierenmishandel in ons land: Puppy's levend begraven met deze verschrikklijke gevolgen

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
In La Louvière in Henegouwen is een gruwelijke vorm van dierenmishandeling aan het licht gekomen. De eigenaar zou vier pasgeboren puppy’s begraven hebben in de bloembak voor zijn huis. Een buurtbewoner meldde het aan de politie.

De buurtbewoner zag de aarde bewegen en merkte op dat een puppy naar boven aan het spartelen was. Hij bracht meteen de politie op de hoogte waarna het dierenopvangcentrum SPA La Louvière werd ingelicht. Het centrum zegt dat het om vier chihuahuapuppy’s gaat, drie puppy’s waren ter plaatse gestorven. 

Ondanks alle goede zorgen is de puppy de dag daarna overleden aan zijn verwondingen. “De uren onder de grond hebben hun tol geëist. Zijn muiltje zat vol zand, hij was uitgedroogd en onderkoeld”, zette SPA La Louvière op haar Facebookpagina. 

Tot grote verbazing van de vrijwilligers in het dierenopvangcentrum nam de eigenaar zelf contact met hem op. Gij zou bekend hebben dat hij de dieren had begraven. “Vermits de puppy nog leeft zou ik hem graag terug willen. Het is tenslotte zijn hond”, zei de man aan de telefoon. 

De ontzette vrijwilligers hebben meteen een klacht neergelegd wegens dierenmishandeling. Het dierencentrum vraagt om het onderzoek dat de politie heeft geopend, niet te hinderen.