Laboratorium doet afschuwelijke dingen met dieren: De beelden zijn weerzinwekkend

bron: Metro
door: Redactie
Afbeelding bron: Video
Er circuleren beelden op het internet waar te zien is hoe er in een Duits lab getest wordt op dieren. Dierenrechtenactivisten hebben de beelden vrijgegeven in de hoop dat de EU en het Verenigd Koninkrijk hun wetgeving zullen verstrengen.

Het Duitse bedrijf, LPT voert giftige testen uit op honden, apen, katten en konijnen. De dieren worden er in erbarmelijke situaties in leven gehouden. Honden worden gevoerd door middel van een pijp in hun keel en snakken naar menselijk contact. 

De apen krijgen het hardst te verduren. Zij leven in enorm kleine koten. De beelden laten zien dat de aapjes vasthangen met hun nek aan metalen staven. Het lijkt erop dat de beestjes zo snel mogelijk willen ontsnappen. De klimaatactivisten smeken om strengere maatregelen tegen het testen op dieren. 

Het familiebedrijf voert toxiciteitstesten uit voor farmaceutische, industriële en agrochemische bedrijven wereldwijd. "Zo'n onderzoek houdt in dat de dieren worden vergiftigd om te zien hoveel van een chemische stof of geneesmiddel nodig is om ernstige schade te veroorzaken. Zo kunnen ze meten wat een veilige dosis voor de mens zou zijn", aldus de klimaatactivisten. 

Let op! Dit filmpje is zeer expliciet.