Principeakkoord over Brexit staat nu al op de helling: "Nog slechter dan dat van Theresa May"

bron: De Telegraaf/VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De kogel is door de kerk. De EU-leiders hebben vandaag met het Verenigd Koninkrijk een deal bereikt over de Brexit. Het gaat wel nog maar op een principeakkoord.

Het principeakkoord moet nog wel goedgekeurd worden door de EU-leiders en het Britse parlement. De Noord-Ierse politieke bondgenoot van de Britse regering, DUP-partij, liet al weten dat ze het principeakkoord niet gaan steunen.

Na de bekendmaking over het akkoord is de Britse pond in waarde gestegen. Het pond won ten opzichte van de dollar 0,7 procent en is 1,2936 dollar waard. Tegenover de euro stond de Britse nationale munt 0,3 procent lager.

De grote vraag is hoe het Britse parlement op deze brexitdeal zal reageren. Op 14 november 2018 bereikte de toenmalige premier Theresa May ook al een akkoord over de brexit. Zij verloor uiteindelijk wel de stemming in het Britse parlement. En ook nu zal het spannend worden. Jeremy Corbyn, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zegt dat deze deal "nog slechter" is dan de deal die May destijds bereikte.