Eerst corona, en nu dit: "Dan zullen Vlaanderen en België het heel hard te verduren krijgen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Europarlementslid Kris Peeters (CD&V) hoopt dat het niet tot een harde Brexit komt, want dat zou verregaande gevolgen kunnen hebben voor ons.

"Het ziet er niet zo goed uit. De onderhandelingen waar ik bij betrokken ben vanuit de EVP, mijn partij op Europees niveau, gaan maar niet vooruit en de tijd dringt, want in oktober moet er een akkoord zijn met het Verenigd Koninkrijk. Anders gaan we recht af op een harde Brexit", stelde Kris Peeters op Radio 1.

Peeters wil dat andere Europese lidstaten steun zullen bieden aan ons land. "Spanje, Italië en andere landen hebben hard te lijden gehad onder de coronacrisis. Daar zijn we solidair mee. Maar wanneer er een harde Brexit komt, vraag ik de solidariteit van andere Europese landen, want dan gaan Vlaanderen en België het heel hard te verduren krijgen, bovenop de crisis die we nu al hebben."

"Alle lidstaten aan de Noordzee zullen harder getroffen worden. Wanneer wij het extra moeilijk hebben, moeten de andere landen solidair zijn met ons. Met een harde Brexit staan 42.000 jobs op het spel", aldus Peeters.