Vrouw uit Sint-Niklaas op lijst met meest gezochte vrouwen: De moord op een zakenman

bron: DH/Radio1
door: Redactie
Afbeelding bron: Interpol
Europol lanceert een nieuwe 'Most-Wanted'-lijst met voornamelijk vrouwelijke criminelen. En er staat ook een Belgische vrouw op. Hilde Van Acker uit Sint-Niklaas wordt sinds 1996 gezocht voor de moord op een Britse zakenman.

Europol lanceert samen met de lijst haar nieuwe campagne: 'Crime has no gender'. Hiermee laten ze zien dat ook vrouwen tot gruwelijke dingen in staat zijn. Toch bllijft het hoofddoel om mensen naar de site te lokken. "De ervaring leert ons dat hoe meer mensen de voortvluchtige criminelen te zien krijgen, hoe groter de kans is om de personen te lokaliseren", zegt Tine Hollevoet van Europol in Radio 1. 

De Belgische vrouw die op de lijst staat is Hilde Van Acker uit Sint-Niklaas. Zij is al sinds 1996 spoorloos nadat ze samen met haar vriend Jean-Claude LaCote een Britse zakenman heeft vermoord in De Haan. Hij stierf door twee kogels in zijn nek. 

Het koppel zat even ast voor de feiten maar werden al snel vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Ze zijn meteen daarna gevlucht naar Zuid-Afrika, waar ze nu ondergedoken leven. In 2011 werden ze veroordeeld tot levenslang en staan ze op de 'Most-Wanted-lijst'.