TV-maker Eric Goens erg geschrokken van Theo Francken: “Nooit verwacht dat hij zoiets zou zeggen”

bron: Humo
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Na twee seizoenen Zuid-Afrika keert Eric Goens weer naar huis om zijn gasten 24 uur te ontvangen. ‘Die Huis’ wordt dan ook weer gewoon ‘Het Huis’.

En wie dit seizoen ook op bezoek komt is Theo Francken (N-VA). “Ik probeer hem al vijf jaar te overhalen”, legt Eric Goens uit in Humo. “Ik vind hem een boeiend iemand: ‘t is iemand die altijd in de vuurlinie staat, en van wie we allemaal het idee hebben dat hij op z’n zachtst gezegd een tough cookie is.”

“Ik vraag me dan af: wie is die mens echt? Want het kan toch niet zijn dat hij elk uur iemand tussen zijn boterham legt? Ik ben er zeker van dat je na het zien van de aflevering zult moeten toegeven dat schijn kan bedriegen. Theo Francken doet bijvoorbeeld twee uitspraken die hij nog nooit eerder gedaan heeft, en die ik ook helemaal niet verwacht had.”

“Waarom hij nu wel toegezegd heeft? ‘Om van uw gezaag vanaf te zijn’, zei hij. Ik laat in het midden of dat de waarheid is. Ik vermoed dat het er wel iets mee te maken heeft met zijn partijgenote Zuhal Demir vorig jaar in ‘Die Huis’. De voorbije jaren heb ik een een hobbelig parcours gereden met Theo Francken, inclusief serieuze aanvaringen op zijn favoriete medium Twitter. Ik ben eens benieuwd wat hij over de uitzending zal twitteren."