Theo Francken krijgt volle lading: “U bent een ziek man: in woord, in daad en in geest!”

bron: Twitter
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Twitteraars zijn niet mals voor Theo Francken. De politicus maakte een gevaarlijke opmerking over de nieuwe politieke journaliste van ‘de Tijd’.

“Ze is de zoveelste 13 in een dozijn links-progressieve journalist. Waar blijven ze het toch halen." Met deze tweet veroorzaakte Francken en kleine aardbeving in Twitterland. De politicus heeft het over de nieuwe journaliste bij ‘de Tijd’. De 23-jarige vrouw begint maandag aan haar nieuwe functie en krijgt nu al verwijten naar haar hoofd geslingerd. 

Velen reageren ontzet op de tweet van Francken: “Ze is nog maar 23, hoe was jij op die leeftijd?” Of, “Vindt u dit nu zelf correct?” Of, “U doet wat u altijd doet: De man spelen, persoonlijk worden. Helaas is dat uw niveau. Hoe lager, hoe beter.” 

De strafste uitspraak kwam toch wel van Bart Staes, Europees parlementslid voor Groen: “U bent een ziek man: in woord, in daad en geest”. Dat liet Francken niet zo maar zeggen en vraagt op Bart Staes eindigt de Twitterdiscussie door te zeggen dat de man zijn werk moet doen in plaats van de ‘wereld te vergiftigen’.